Запіканка з сиром та родзинками

Запіканка з сиром та родзинками:
850 гр. — домашнього сиру
3 — яйця
100-120 гр. — цукру
100-120 гр. — манної крупи
80 гр. — вершкового масла
80 мл. -молока
лимонна цедра — 1го лимону
жменя ягід (в мене морожені чорниця, полуниця та вишня)
2 ст. ложки — сметани + 1ст. ложка цукру

Спосіб приготування:
Сир розім’яти вилкою. Додати яйці з цукром — перемішати. Далі, додаємо натерту лимонну цедру, молоко, вершкове масло (м’яке) та манну крупу — все добре розмішуємо (об’єм цукру та манки можна змінювати за смаком). Залишаємо у спокої на 30-40хв — для того, щоб манка набухла. Після чого додаємо родзинки (попередньо промиті в кип’ятку). Деко змащуємо вершковим маслом. Готову масу викладаємо у деко, зверху прикрашаємо фруктами. Далі, 2ст. ложки сметани змішуємо з 1ст. ложкою цукру і поливаємо зверху масу. Духовку розігріваємо до 180’С. Ставимо випікатись на 40-50хв. Далі, дати хоча б трішки вистигнути і порізати на порції. Подавати можна зі сметаною, згученим молоком, вершкати, варенням ітд..
Смачного!

Оставить комментарий

четыре × два =