Яблучний пиріг Шарлотка

Рецепт пирога: 1,35 кг яблук (очистити і нарізати), 1 лимон (сік лимона вичавити, а цедру натерти на дрібній тертці), 85 гр родзинок, 115 г цукрової пудри, 140 г вершкового масла, 1 великий батон, 1 / 2 ложки кориці.

Приготування пирога:

Для начинки:
1) Покласти у велику каструлю з важким дном яблука, лимонну цедру, лимонний сік, родзинки і 4 столові ложки з “горою” цукрової пудри (або цукру). Накрити кришкою і варити на слабкому вогні, постійно помішуючи протягом 8-10 хвилин, поки яблука не стануть дуже ніжними і почнуть розвалюватися.
2) Розігріти духовку до 190 С.

Для основи пирога:
3) Розтопити масло в маленькій каструльці. Занурити кисть в розтоплене масло і змастити з боків і по дну форми для пирога. Батон розрізати на скибочки, прибрати жорстку скориночку. Кожну скибочку змастити пензликом з обох сторін залишиним розтопленим маслом. Змішати 1 столову ложку з “горою” цукрової пудри (або цукру) з корицею і занурити промаслену скибочку однією стороною в цукрово-коричний суміш.
4) Укласти скибочки батона у форму для пирога цукровою стороною вниз. Кілька скибочок укласти з боків форми цукровою стороною назовні.
5) Зверху на скибочки укласти яблучну начинку. І обкласти залишеними скибочками батона цукровою стороною вгору.
6) Випікати в духовці протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору або до хрусткої скоринки. Дати охолонути протягом 5 хвилин, після чого можна викласти на блюдо і розрізати на порційні шматочки.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

три × три =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: