Тістечко «макаруни»

Рецепт: 2-3 білка(залежно від величини яйця), 150 гр. цукру, 75 гр. мигдалю, 1 плитка чорного шоколаду, 100 мл. вершків

Я дуже довго відкладала приготування цих вишуканих мигдалевих тістечок, все їх боялася, не знаю, чому. І дуже даремно. Вони такі ніжні і смачні, що словами не передати.
Відміряти на вагах мигдаль і цукор, це важливо, бо якщо їх буде замало — тісто вийде рідке, макарони розтечуться, якщо забагато — не піднімуться.

Змолоти в кавомолці цукор, потім мигдаль, змішати. Окремо збити білки до м’яких піків.

Додати чайну ложку цукру і збивати ще хвилину, до лиску. Не перестарайтся, інакше макарони не підійдуть.
Перемішати обережно білки з пудрою і мигдалем, і з кондитерського конверта чи ложкою повикладати однакові пляцки на вистелені кухарським папером листи. Лишити хвилин на 40 підсихати, а потім випікати 15-20 хвилин у печі (150С)

Поки печиво у печі, закип»ятити 100мл. вершків і вилити їх на подрібнений шоколад, можна дати ложку алкоголю за бажання. Розмішати до однорідності і лишити на годинку в холодильнику. Потім посклеювати макарони шоколадом. Дуже ніжне і смачне печивко, дуже. З кавою зранку у ліжко — перевершує будь-які очікування.

Мені подобається, що рецепт варіативний — можна дати какао і зробити шоколадні макорони, а склеїти їх білим шоколадом. Чи ірискою. Чи білим шоколадом, розведеним вершками, настояними на каркаде — буде червона серединка.

Оставить комментарий

семнадцать − 2 =