КАЧКА З ЯБЛУКАМИ

— В вихідний день захотілось поласувати давньою народною стравою- качкою запеченою з яблуками. — Звичайно, перш за все потрібна домашня качка(ми купили на базарі), яблука і спеції.
-Страва готується досить просто. -Спочатку необхідно акуратно(згортаючи панчохою) відділити м’ясо від кісток, стараючись не пошкодити шкіру.-Це в мене зайняло хвилин 20-25. -Крильця відрізаємо відразу, потім акуратно розрізаємо сухожилля на ніжках, викручуємоі кістки на стегенцях і починаємо підрізати м»ясо поки качка не опиниться «шиворот-навиворот» (м’ясо зверху, шкіра всередині).-Відкидаємо скелет і вивертаємо качку назад, повертаючи їй пристойний вигляд. -Потрошки і кістки з залишками м’яса ,використовуємо для приготування бульйону , а печінкою і кусочками м’яса начиняємо шийку. -Саму качку начиняємо підсоленими і здобреними спеціями і часником кусочками яблук, бажано з кислинкою. Качку вкладаємо в качатницю і зверху вкладаємо ще яблук і декілька стручків болгарського перцю. -На дно качатниці можна покласти шматочки качиного жиру чи налити трішки олії. -Далі лишиться запікати до готовності при температурі 180-200 градусів.
— Щоб качка зберігала форму можна її зашити, але ми не стали робити цю операцію і ,після приготування , просто розрізали її на порційні шматки та виклали на тацю.
-Страва ця надзвичайно смачна, але бажано до неї подати сухе червоне вино, а якщо не любите вина ,можна випити й «5 крапель». -Алкоголь сприяє засвоюванню качиного жиру. -Також не раджу їсти цю страву без хліба ..- Недаремно в народі є прислів»я -«дурний, як сало без хліба». -Хліб теж сприяє нормальному травленню таких досить важких, але й надзвичайно смачних делікатесних страв , як домашня печеня з качки.

Оставить комментарий

пятнадцать + шесть =