Рис з куркою

Рецепт рису: ніжки використанні на приготування страви нижче, 6 літрів відмінного бульйону. То ж 2 ніжки я поділила на 4 шматки (відділила гомілки) і добряче посолила грубою сіллю та залишила в холодильнику на пару днів. Тільки закрийте їх герметично та ставте в найзимніше місце холодильника! А готується страва елементарно та швидко в два процеси.
Процес Перший — Курка: Духову шафу нагріти до 180 *С. 2 зубці часнику очистити та нарізати дольками + чайну ложку томат пасти + чайну ложечку світлого меду+каррі до смаку + 2-3 ст. ложки олії + 1 ст. ложка свіжих листочків розмарину = вимішати і обмазати сумішшю ніжки (помити їх від солі, якщо вони були посолені заздалегідь або додати трішки солі, якщо гомілки свіжі). Покласти в змащену олією форму та ледь збризнути олією зверху, запікати 30 хв.
Процес Другий — Рис: У сотейнику розтопити столову ложку масла і обсмажити на ньому 300 грамів довгого рису + трішки куркуми та чайну ложку томат пасти(для легкого присмаку та кольору) протягом 5 хвилин. Залити рис 700 мл бульйону (опа! знадобився!), довести до кипіння, вимкнути, накрити кришкою та залишити відпочивати на 20 хв.

Отже, справу зроблено! Рис та ніжки викласти на тарілку і обовm»язково докласти по четвертинці цитрини. Якщо ви полиєте (солоденькі від меду) ніжки кількома краплями соку цитрини, то смаки заграють в роті веселкою!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

16 − 10 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: