Рецепт торту «Таємниця графськіх руїн»

Рецепт торта:Рецепт торта Тайна графських розвалин Для коржа “безе”: 3 білка, 3/4 ст. цукру, 1 ст. л. крохмалю. Для дрібного печива “безе”: 5 білків, 1 стакан + 3 ст.л. цукру. Для бісквіта на форму 24 см: 4 яйця, 3/4. ст. цукру або трохи менше, 5 грам розпушувача, 1 ст. муки, 1. ст л. рослинного масла, сік половини лимона. Крем для бісквітного коржа: 120-150 грам чорносливу без кісточки, 1/3 ст. бреди, 1 ст. молока, 0,5 ст. цукру, 3 ст. л. какао, 50 грам шоколаду, 70 грам масла, 1/3 ст. рубаних волоських горіхів. Для крему “Шарлот”: 8 жовтків, 3/4 ст. молока, 3/4 ст. цукру, 200 грам масла, 1 пакетик ванільного цукру. Для помадки: 100 грам гіркого шоколаду, 1/3 ст. сливок (жирність 36%)

Корж і печива з безе зручніше випекти заздалегідь за день-два, оскільки на їх сушку йде багато часу.
Корж “безе” . Збиваємо білки. Спочатку збиваємо тільки білки, потім поступово додаємо цукор і збиваємо до отримання щільної, міцної піни.
Потім додаємо крохмаль і акуратно перемішуємо.
На папері для випічки малюємо круг діаметром 26 см і викладаємо в нього безе.
Ставимо деко в холодну духовку. Включаємо на температуру 100 градусів і сушимо корж близько 2 годин.

Печиво “безе” . Збиваємо білки з цукром (також спочатку збиваємо білки, а потім тонкою цівкою вводимо цукор). З кондитерського мішка або просто чайною ложкою відсаджуємо на деко покритий пекарним папером печива “безе”. Відправляємо в холодну духовку і сушимо при 100 градусах. На їх сушку піде приблизно 1 година 20-30 хвилин.

Бісквітний корж
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо поступово додаючи цукор до стійкої піни.
У іншій мисці збиваємо жовтки, розпушувач і лимонний сік. Маса винна злегка збільшиться. Додаємо до них розм’якшене масло. Перемішуємо і вводимо стакан муки.
Додаємо 1/3 білкової маси. Акуратно перемішуємо. Додаємо решту муки і ще частини білків. Знову акуратно перемішуємо. Додаємо білки, що залишилися. Швидко і акуратно перемішуємо і викладаємо в застланную папером для випічки форму. Випікаємо при 180 градусах 35 хвилин і даємо повністю остигнути.

Чорнослив замочуємо на пару годин в бренді, а можете зробити це і напередодні.

Шоколадний крем.
У каструлю наливаємо молоко, висипаємо цукор, змішаний з какао і варимо на маленькому вогні до розчинення цукру. Знімаємо з вогню додаємо поламаний на шматочки шоколад і розм’якшене масло. Гарненько перемішуємо (шоколад і масло повинні повністю розчинитися)

Бісквітний корж розламуємо на невеликі шматочки, висипаємо в широку миску. Додаємо порізаний чорнослив, залишки рому в якому він вимочувався, дрібно рубані горіхи і шоколадний крем. Гарненько перемішуємо. Бісквіт повинен повністю просочитися кремом і стати шоколадним.

Крем “Шарлот”
Змішуємо жовтки з цукром і молоком. Ставимо на маленький вогонь або водяну лазню і постійно помішуючи доводимо крем до загусання. Остуджуємо. Збиваємо розм’якшене масло, поступово додаючи туди ванільний цукор і заварний крем.

Шоколадна помадка.
Сливки доводимо до кипіння і розчиняємо в них поламаний на шматочки чорний шоколад.

Збираємо торт
На безейный корж тонко намазуємо крем “Шарлот”. Розкладаємо шоколадну масу з бісквіта з кремом (потрібно викласти з неї корж за розміром менше ніж безейный, тобто діаметр безейного коржа 26 див., а з шоколадного бісквіта потрібно викласти круг діаметром 24 див. Можна поставити на корж з безе кільце від роз’ємної форми і наповнювати його бісквітом, тоді вийде швидше і акуратніше). Шоколадний бісквіт змащуємо кремом “Шарлот”. Зверху і з боків укладаємо наші безешки. Я занурюю безе в шоколадну помадку і укладаю друг на дружку, а можна викласти безе зверху і з боків торта і залити шоколадною помадкою зверху.
Відправляємо в холодильник на ніч.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

3 × 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: