Рецепт торта з винними грушами

Рецепт торта:Рецепт торта з винними грушами Для бісквіта.
* 4 яйця
* 200 мл. цукру
* 250 мл. муки
* 50 мл. крохмалю
* 1 ч. л розпушувача

Для суфле.
* 500 мл. вершки (жирність 36%)
* 7 гр. желатину
* цукор і вино в якому варилися груші на смак

Для винних груш
* 3 міцні середні груші
* 1,5 стакана сухого або напівсухого червоного вина
* 4 або трохи менше стакана води
* 0,5 стакана цукру
* ванілін, кориця на смак
* гвоздика — 4 шт.
* шкірка 1 маленького лимона

Для винного желе
* сироп залишився від варива груш
* желатин — 7 гр. на кожних 2 стакани сиропу

Ганаш для прикраси
* 0,5 ст. вершки (жирність 36%)
* 25 гр. (2 ст.л.) вершкового масла
* 100 гр. чорного шоколаду

Також буде потрібно роз’ємну форму діаметром 24-26 див.

Приготування торту
Насамперед готуємо груші
Груші моєму, чистимо, розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину (насіння нам в торті ні до чого). Сполучаємо в каструльці всі інгредієнти для винного сиропу і даємо їм закипіти. У закипілий сироп опускаємо підготовлені груші, як тільки він знову закипить зменшуємо вогонь і варимо, поки груші не стануть “прозорими” (майже як в компоті), не поміняють колір і легко проколюватимуться дерев’яною паличкою (проколюйте у підстави, оскільки потім ці дірочки темніють і зіпсують зовнішній вигляд груш). Приблизно на це буде потрібно 40-50мин, але час варива залежить від груш (дуже твердим знадобитися 40-50 хвилин, а ті що пом’якше можуть і за 20 звариться). При вариві фрукти краще не турбувати, не перевертати, при цьому їх можна притопити керамічним блюдечком або накрити щільно кришкою. Готові груші акуратно виймаємо шумівкою з сиропу і остуджуємо.
Сироп проціджуємо і охолоджуємо. Його нам буде потрібно для просочення торта і винного желе.
Бісквіт.
Збиваємо яйця з цукром. У окремій мисці змішуємо крохмаль, муку і розпушувач. Продовжуючи збивати яйця додаємо в них борошняну суміш.
Форму застилаємо папером для випічки і виливаємо в неї наше тісто. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів до готовності (готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, при проколюванні бісквіта вона повинна виходити сухою).
Готовий бісквіт остуджуємо і розрізаємо навпіл.
Готуємо суфле.
Желатин готуємо згідно інструкції на упаковці (замочуємо, злегка нагріваємо, проціджуємо). Остуджуємо, додаємо в нього приблизно чверть стакана винного сиропу. Сливки збиваємо з цукром і поступово, збиваючи на малих оборотах, вводимо в них розчин желатину з сиропом.
Збираємо торт.
Кільце роз’ємної форми ставимо на блюдо для торта і вставляємо смужки з папером для випічки (тоді боки будуть акуратніші і кільце зняти буде простіше, але можете збирати торт і без паперових вставок).
На блюда в кільце укладаємо верх нашого бісквіта (низ навпаки покладемо зверху, оскільки він рівніший і розміщувати на нім груші буде зручніше). Просочуємо бісквіт винним сиропом, виливаємо підготовлене суфле, накриваємо другим бісквітом, який теж просочуємо сиропом. Злегка притискуємо бісквіт і відправляємо в холодильник застигати мінімум на годині
Поки суфле застигає готуємо винне желе і крем для прикраси.
Для желе желатин готуємо згідно інструкції на упаковці (замочуємо, злегка нагріваємо і проціджуємо) і розводимо винним желе.
Для крему. Доводимо до кипіння сливки, вимикаємо і додаємо поламаний на небольшме шматочки шоколад і масло. Добре перемішуємо (шоколад і масло повинні розтанути) і охолоджуємо. Перед прикрасою торта збиваємо. Шоколадно-вершкова маса повинна посвітліти. Якщо ви робили крем увечері, а прикрашати будете вранці, то дайте крему постояти при кімнатній температурі хвилин 10-15, а потім збивайте.
грушево-шоколадний торт розріз Виймаємо з холодильника торт (кільце не знімаємо!). Злегка поливаємо верх торта винним желе і укладаємо на нього грушеві половинки, що остигнули. Виливаємо на нього частину желе і відправляємо в холодильник (желе повинне загуснути). Потім виймаємо торт, заливаємо желе, що залишилося, і знову відправляємо в холодильник. Краще там його і залишити до ранку.
Вранці знімаємо кільце роз’ємної форми і паперові поля. Боки торта покрійте шоколадним кремом, за бажанням можна прикрасити торт зверху як на фото для цього просто відсадите крем з кондитерського мішка використовуючи насадку “зірочка”.
Опис, звичайно, довгий, але на ділі робити досить просто. Можна розбити приготування на декілька етапів: 1 день — печемо бісквіт і варимо груші; 2 день — готуємо суфле, желе і збираємо торт; 3- дня шоколадний крем і прикраса. Складнощі на мою думку можуть виникнути тільки з кількістю желатину. Я як правило, читаю на упаковці яку кількість порошку желатину потрібно на яку кількість води і додаю його в суфле або желе керуючись цією інформацією, а не рецептом, оскільки желатин буває різний.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

1 × 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: