Рецепт каші Мамалига

Рецепт каші мамалиги — кукурудзяна каша. Для приготування мамалиги береться тільки кукурудзяна мука дрібного помелу, заздалегідь підсушена в духовці, і вода в співвідношенні 1: 3 (наприклад, на 2 стакани кукурудзяної муки — 6 стаканів води. Варять мамалигу в посуді з товстим дном (або казані). У киплячу підсолену воду тонкою цівкою всипати муку, безперервно помішуючи. Для цього в центр казана поміщають дерев’яну качалку і нею постійно розмішування мамалигу. Час приготування при слабкому кипінні коливається від 25-30 хвилин. Після нагрів доводять до мінімуму і уварюють, помішуючи, до повного загусання, причому готова каша до качалки не повинна прилипати. Мамалигу викладають на дошку, а потім ріжуть на шматочки ниткою або дерев’яним ножем. У готову мамалигу можна додати вершкове масло, бринзу, сметану і, наприклад, соус муждей.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

семнадцать − 16 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: