Рецепт Фокачча (Focaccia)

Рецепт ФокаччаРецепт ФокаччаФокача, італійський дріжджовий хліб. Рецепт Фокачча:

Спочатку готуємо опару: 125 г. борошна, 1 ч.л. швидкодіючих дріжджів, 140 мл. теплої води змішуємо і лишаємо на 45 хв. Вона має збільшитися вдвічі.
Потім в опару доливаємо 285 мл води, 55 мл оливкової олії, розмішуємо. Відважуємо 560 г борошна, всипаємо жменю до суміші, розмішуємо, а потім додаємо решту, а також 13 г солі й 1 ч.л. дріжджів. Місимо 8-10 хвилин, поки тісто не стане пластичним, гладеньким і м’яким, можна підсипати борошна, поки місите, але не забивайте ним тісто. Викладіть у змащену олією миску, накрийте її і лишіть на 1г. 15 хв. Потім розтягніть тісто на змащеному олією деко (приблизно 35х40) і лишіть ще на 45 хв., а до того піч має бути розпечена до 220 С. Зробіть у тісті пальцями ямки, збризніть фокачу 2 ст.л. олії, посипте ложкою грубої морської солі. За бажання можна згори прикрасити оливками і розмарином. Пекти 20-25 хвилин, поки хліб не вкриється золотавою скоринкою, перші 10 хвилин випікання кілька разів побризкайте водою на стінки печі. Дайте готовій фокачі тошки охолонути на решітці і подавайте. Готувати її краще стільки, щоб одразу і з’їсти, бо вона прекрасна теплою, і не дуже добра вчорашня.

І знаєте, їсти хліб спечений власноруч, а не хлібопічкою, так приємно…

Оставить комментарий

один × 3 =