Пряженя

Пряженя. Відрізняється від омлету тим, що її готують з додаванням борошна і сметани. До готової омлетної маси додають підсушене пшеничне борошно і сме¬тану, добре перемішують і проціджують.
На змащений маргарином лист виливають масу шаром не більше 1 см. Став¬лять у жарову шафу і запікають до появи на поверхні злегка рум’яної кірочки.
Перед подаванням пряженю розрізують на порціонні шматки квадратної або трикутної форми, кладуть на тарілку і поливають маслом.
Пряженю запікайте безпосередньо перед подаванням: при зберіганні вона втрачає пухкість, черствіє і стає несмачною.

Яйця — 80, молоко — 25, борошно пшеничне — б, сметана — 10, марга¬рин столовий — 5. Вихід -100.

Оставить комментарий

семь − 5 =