Пивний хліб з тмином

Рецепт хлібу: 350 мл пшеничного нефільтрованого пива (я замінила безалкогольною Балтикою), 3 ск муки
10 г свіжих дріжджів (замінила сухими), 2 ст л меду, 3 ст л дрібного ізюму, 2 ст л тмину (замінила зернятами гірчиці, бо чоловік не любить тмин), сіль, масло для смарування форми

Замочити ізюм в пиві на годину. Половину тмину підсмажити на пательні та розмолоти. Дріжджі розвести в 0,5 ск теплої води (від себе — я додала зовсім трішки цукру). Просіяти муку, додати тмин, сіль, мед, ізюм з пивом, дріжджі, замісити густе тісто (я додавала трохи муки, щоб тісто стало густим, орієнтуйтеся на те, яка у вас мука). Тісто поставити рухатися в тепле місце на 2 години. (Раджу спочатку викласти в форму, змащену маслом, таким чином тісто не треба буде перекладати і воно буде пухкіше). Випікати 50-55 хв при 200 градусів Цельсія (мій хліб був готовий вже через 40 хв).

Оставить комментарий

15 + 17 =