Пиріжки до посту

Пиріжки:
Для тіста: 0,5 літри води, 100 г олії, 100-200 г цукру, 100 г дріжджів.
Варіанти різноманітних начинок для пиріжків подані в кінці рецепту.

Закип’ятити воду, додати олію і цукор. Остудити до кімнатної температури, додати дріжджі, замісити тісто й поставити в тепле місце на 1–1,5 год.
Сформувати пиріжки із обраною начинкою. Смажити в олії або запекти в духовці.

Начинка бурячна солодка
Відварені або спечені червоні буряки почистити, пропустити через м’ясорубку або натерти на тертці. Окремо відварити чорнослив і теж пропустити через м’ясорубку (його можна замінити відвареними сушеними яблуками). За бажанням можна додати цукор та корицю.

Начинка з капусти
Капусту тонко нашинкувати, цибулю нарізати дрібними кубиками, морквину почистити та натерти на тертці, викласти на сковорідку з олією, посолити, додати спеції та протушити близько 30 хв. Можна додати столову ложку томатного соусу.

Начинка з яблук
Яблука почистити, натерти на терці, додати 100 грам цукру, 2 столові ложки білих мелених сухарів, корицю. Добре вимішати та нафарширувати пиріжки.

Начинка з гарбузом
Гарбуз нарізати невеликими шматочками, відварити, злити воду та добре віджати. Збити в бленд ері й додати цукор АБО сіль та спеції. До цієї начинки можна додати трошки ягід калини.

Маково-медова начинка
Мак промити теплою водою, заливають окропом у співвідношенні 1х1, доводять до кипіння та проварити 1 хвилину, залишити на 3-4 години для набухання. Потім мак відтиснути від води, добре розтерти в макітрі (або в блендері). Додати мед та добре вимішати.

А ще пиріжки можна начиняти повидлом, свіжими вишнями (сливами, полуницями, чорницями та іншими ягодами) із цукром чи медом, товченою картоплею, гречаною кашею, вареним і товченим горохом та квасолею

Оставить комментарий

13 − девять =