Печена курка з цитрусовими

Рецепт курки: курка (бажано домашня), апельсини, лайми (в залежності від розміру курки), пучечок чебрецю, сіль, перець, херес, мед

Курку добряче натираємо зовні і всередині сіллю і свіжомеленим перцем, щедро натираємо, лишаємо на годинку. У глибоке деко викладаємо порізані кружальцями апельсини і лайми, всередину курки кладемо чебрець з гілочками, так само лайми і апельсини, вкладаємо курку на подушку з цитрусових, збризкуємо хересом, поливаємо ним апельсини і додаємо трошки води, щоб вони не горіли. Ставимо у піч, розігріту до 160С на приблизно дві години, ступінь готовності курки перевіряємо трісочками. Коли вона вже майже дійшла до кондиції, витягаємо її, змащуємо рідким медом і повертаємо у піч на останні 10-15 хвилин. Подавати з гарніром чи без, але разом із кружальцями апельсинів. Найкраще подавати не частини курки, скажімо, ніжка окремо, крильця окремо, а нарізати порціями, щоб подати кожному і білого, і темного м»яса. Незле з брюсельською капустою.

Оставить комментарий

2 × 1 =