Паска ВІДЕНСЬКА

Паска ВІДЕНСЬКА. Рецепт паски: для тіста: 10 яєць, 1/2 л молока, 100 г вершкового масла, 100 г маргарину, 1 кг борошна, 4 ст. ложки соняшникової олії, 2 ст. цукру, 1/2 л сметани, 100 г дріжджів; для глазурі: 4 ст. ложки молока, 1/2 ст. цукру.
Спосіб приготування. Жовтки збийте з цукром. Маргарин розтопіть разом з маслом. Візьміть каструлю, змастіть її всередині рослинним маслом, вилийте в неї розтоплене масло, підігріте молодо, збиті з цукром жовтки, трохи посоліть і поступово додаючи борошно, замісити не дуже круте тісто. Додайте рослинне масло і дріжджі, розведені в молоці. Місіть тісто додаючи борошно до тих пір, поки воно не відставатиме від рук. Потім додайте сметани та ще трохи борошна і знову вимішуйте. Залиште тісто підходити на 2-3 години. Після того, як тісто піднялося, додайте збиті білки і знову дайте підійти.
Глазур потрібно готувати тільки після того, як будуть готові самі паски, тому що вона швидко застигає (протягом 10-15 хвилин). Для приготування глазурі в кипляче молоко висипте цукор і кип’ятіть 7-10 хвилин.

Спонсор поста: Косметика Unice (Юнайс)

Оставить комментарий

одиннадцать + 16 =