М’ятний флан з горошком і грибами

М'ятний флан з горошком і грибамиРецепт на 8 порцій: 260 г, 500 г міцних невеличких печериць, з підрізаними ніжками і витертих зволоженою серветкою або рушником, 60 г масла, сіль, свіжозмелений перець, 250 г зеленого горошку, 200 мл кондитерських вершків (жирність від 38%), 30 г покраяного листя м’яти, 1 яйце, 2 яєчних жовтки

Розкачайте тісто у пляцок завтовшки 3 мм і вистеліть ним форму діаметром 20 см (краї мають бути заввишки 3,5 см). Поставте форму у холодильник щонайменше на 20 хвилин.

Розігрійте піч до 190С (позначка 5 на газовій плиті). Проколіть виделкою дно майбутньої основи з тіста. Випікайте з вагою 20 хвилин. Приберіть папір і вагу і випікайте ще 5 хвилин. Дістаньте основу з печі, і збільшіть температуру до 200С (позначка 6 на газовій плиті).

Залежно від розміру печериць поріжте їх навпіл або на четвертинки. Розтопіть масло на пательні і пасеруйте гриби 4-5 хвилин, поки вони не пустять сік. Відкиньте гриби на друшляк, дайте рідині стекти, присоліть і приперчіть їх, лишіть вистигати.

Бланшуйте горошок в окропі 2-3 хвилин, поки він не стане ледь-ледь м»яким. Відкиньте на друшляк, обдайте холодною водою, дайте рідині стекти, висипте горошок у миску. Вкиньте туди ж гриби, перемішайте.

Нагрійте половину вершків у маленькому сотейнику. Щойно вони закиплять, додайте м’яту, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися аж до вистигання. Збивайте м’ятно-вершкову суміш у блендері впродовж хвилини і процідіть крізь дрібне сито. Додайте решту вершків, яйце і жовтки, змішайте вінчиком до однорідності. Присоліть і приперчіть суміш.

Викладіть горошок і гриби у готову основу з тіста і залийте вершковою сумішшю. Випікайте 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 180С (позначка 4 на газовій плиті) і готуйте ще 15 хвилин. Перевіряйте лан на готовність, встромивши в нього ножа — він має виходити з начинки чистим. Вийміть пиріг з форми і лишіть вистигати на решітці. Подавайте теплим, порізаним на порції.

Оставить комментарий

20 − девятнадцать =