Пиріжки зі свининою і цибулею

Це — практична робота до теоретичного уроку про Переклад рецепта:

Мені подобається подавати ці прості пиріжки з гарніром з тушкованої червоної капусти і яблук, притрушених родзинками і рубаними волоськими горіхами

На чотири порції:

640 г класичного листкового тіста
500 г свинини (хребцева частина без кістки)
80 г дрібно покраяної цибулі
200 мл білого вина (бажано рислінг)
2 ст. л. арахісової олії
30 г посіченої петрушки
30 г панірувальних сухарів
2 посічені варені яйця
сіль і свіжозмелений перець
1 яйце + 1 ст.л. молока для змащування

Для начинки поріжте мm»ясо на смужки завширшки 1 см і завдовжки 4 см. Змішайте у місці свинину, цибулею, вино і олію, накрийте харчовою плівкою і лишіть на кілька годин в холодильнику.
Перед начинянням вмішайте у мm»ясо сухарі, петрушку, яйця, посоліть і приперчіть. На притрушеній борошном поверхні розкачайте 120 г тіста у прямокутник 18 х 12 см. Викладіть посередині 1/4 начинки у 10-сантиметрову смужку. Змастіть краї прямокутника яєчно-молочною сумішшю. Загорніть один край на начинку, змастіть його згори і накрийте другим краєм. Кінці тіста розкачайте, лишіть «хвостики» по 3 см, а зайве відріжте. Змастіть «хвостики» яйцем і накрийте ними пиріжок. Викладіть конверт на деко швами вниз.
Розкачайте 40 г тіста у прямокутник завбільшки з пиріжок. Підрівняйте краї ножем. Змастіть пиріжок яйцем і за допомогою лопатки перенесіть на нього розкачаний прямокутник. У такий само спосіб зробіть ще 3 пиріжки і лишіть їх у холодильнику на 30 хвилин.
Розігрійте піч до 180С (позначка 4 для газової плити). Змастіть пиріжки яйцем. Кінчиком ножа намалюйте згори промені від центру пиріжка, і гострим ножем проріжте посередині невеличку дірочку. Випікайте 20 хвилин. Зменшіть температуру до 170С (позначка 3) і печіть ще 10 хвилин. Перекладіть пиріжки лопаткою на решітку.
Подавайте гарячими з тушкованою червоною капустою чи, за бажання, зеленим салатом.

Далі буде

Примітки. Ух. Насправді, опис якийсь дивний і його більше, ніж роботи. На фото все цілком зрозуміло, як цей пиріжок має виглядати. Але це практичне заняття підняло мою самооцінку щонайменше на кілька пунктів — я мужик! я зробила справжнє листкове тісто! І, друзі мої, воно вийшло фантастичним! Жодне магазинне і поруч не валялося ні смаком, ні тим, як воно файняцько підходить у печі. Звісно, доведеться трохи погратися, але воно того варте, чесне слово. І зі свіжим салатиком такий пиріжок — м-м-м… Сире тісто матиме досить сильний оцтовий запах, але в готових пиріжках його не має зовсім

Ще тіста від Ру і перекладів від мене

Оставить комментарий

четырнадцать + 7 =