Прості рецепти з використанням тіста для фланів

размещено в: Рецепти українською | 0

З цього універсального тіста можна готувати безліч видів солодких і несолодких тартів. Просто розкачайте тісто у пляцок 3 мм завтовшки і викладіть у ледь змащену маслом форму для тартів діаметром 20-23 см або у 6 порційних форм діаметром 10-12 см. Витримайте 20 хвилин в холодильнику. Проколіть денце основ з тіста виделкою. Випікайте з вагою 20 хвилин (10 хвилин для порційних фланів) при температурі 190С (позначка 5 на газовій плиті). Приберіть вагу і папір і поверніть основу у піч ще на 15 хвилин (5 для порційних) для випікання до повної готовності. Дайте трохи прохолонути на решітці. Використовуйте одразу або ж, коли флан повністю вистигне, щільно загорніть його у харчову плівку і зберігайте у морозильнику не довше двох тижнів. Діставайте основу з морозилки за двадцять хвилин до того, як їх начиняти. З флана діаметром 20-23 см вийде 6-10 порцій.

Тарт з рікотою. Змішайте сир, свіжу посічену зеленину, порізані кубиками помідори, невеличку дрібно покраяну цибулину і дайте краплинку оливкової олії. Присоліть і приперчіть до смаку і викладіть начинку у випечену основу тарта. Прикрасьте гілочками зеленини або її посіченим листям.

Тарт з маскарпоне і цукіні. Додайте до маскарпоне невеличкий шматочок свіжого імбиру, натертого на дрібній тертці, і розподіліть цю суміш на дні випеченої основи. Згори викладіть кружальця грильованого цукіні і збризніть тарт кількома краплями бальзамічного оцту.

Тарт з тунцем і авокадо. Помийте кілька жмень дрібного шпинатного листя, висушіть його і розкладіть на дні випеченої основи. Збризніть скибочки авокадо лимонним соком і викладіть на шпинат. Згори розподіліть консервованого в олії тунця. Наостанок покришіть круто зварені яйця і листя кінзи, змішайте їх і викладіть на тарт.

Сезонний фруктовий тарт. Візьміть найкращі стиглі сезонні фрукти, особливо смакують груші, абрикоси, сливи, персики і вишні. Проваріть фрукти у цукровому сиропі, аж поки вони не почнуть м’якшати, відкиньте на друшляк і дайте вистигнути. Викладіть на дно випеченої основи cr?me p?tissi?re (прим. — один з видів заварного крему, рецепт буде згодом), а згори – фрукти. За бажання можна виварити сироп до глазурі і нанести її кондитерським пензлем на фрукти.

Зауваги:
У рецептах «ложка» означає ложку без гірки, якщо інакшого не зазначено. 1 чайна ложка = 5 мл, 1 столова ложка = 15 мл.
Якщо не вказано інакшого, в усіх рецептах використовується свіжа зеленина, морська сіль і свіжозмелений чорний перець.
Там, де це важливо, розмір яєць зазначено, в інших випадках під яйцем мається на увазі яйце середнього розміру, бажано органічне або від курей на вільному вигулі. Вагітним жінкам і людям зі слабким здоров’ям варто уникати страв, у яких яйця лишаються сирими або не до кінця приготованими.
Час випікання подано для конвекційних печей. Якщо у вас звичайна піч, збільшіть вказану у рецепті температуру на 15 градусів (1 позначку на газовій плиті). Користуйтеся термометром для печі, щоб перевіряти температуру.

Примітки

Тарт – найчастіше це невисокий пиріг з солодкою начинкою (переважно, фруктовою) без яєчно-вершкової заливки, але трапляються і винятки – несолодкі з заливкою чи без. Форми для тартів зазвичай практично пласкі з похилими стінками.

Кіш – пиріг з вищими стінками, в який входить більше начинки, винятково несолодкої, тому кіш можна вважати не десертом, а основним блюдом. Тісто для кіша може бути лише несолодким.

Флан – пиріг з високими рівними стінками, який зазвичай випікається у кільці для фланів – формі без дна. Начинка може бути солодкою чи несолодкою, так само, як і тісто солодким і несолодким.

Були ідеї щодо сиру в складі кішів, але поколупавши інтернети, я знайшла рецепти і без сиру, а флани – з сиром. Отаке. Принаймні, хоча б більш-менш щось вималювалося.

Оставить комментарий

1 × 2 =