Риба по-марокканськи

Я вже хвалилася, що привезла собі книжку Джеймі Олівера «Ministry of Food». Що імпонує найбільше, то це не те, що це Джеймі, а те, що більшість рецептів цієї книжки вкладається в 20 хвилин часу біля плити. І це прекрасно. Інгрідієнти рецептів теж цілком доступні в супермаркетах. І ще краща ідея — відновлення прекрасної справи Міністерства Їжі () і поширенння знань про смачну і здорову їжу. У книжку вдруковано зобов»язання власника вивчити щонайменше по одному рецепту з кожної глави і навчити більше двох друзів за умови, що ті теж зроблять так само. Ну і ціна в порівнянні з російським виданням теж не може не тішити. Тому без вагань і зволікань я почала з першого рецепта і


Час: 18 хвилин
Кількість: 2 порції

150 гр кускусу
2 зубці часнику
1 свіжий чилі
12 ч.л. цинамону
300 гр філе білої риби
200 гр креветок
банка помідорів у власному соку (400 гр)
горошок чи квасоля — заморожені, свіжі чи консервовані (ми взяли суміш квасолі і кукурудзи)
жменя базиліку
оливкова олія
2 лимони
сіль, перець

У миску вичавити сік одного лимона, додати кілька ложок оливкової олії, насипати кускус, посолити, поперчити, перемішати, залити окропом так, щоб його було трошки вище за кускус, накрити і лишити на 10 хвилин.
На пательні розігріти кілька ложок олії, обсмажити вичавлений часник, дрібно порізаний чилі і 3/4 базиліку, цинамон. Просмажити хвилину-дві, покласти згори філе, креветки, додати помідори, квасолю і вичавіть туди ще один лимон. Накрити кришкою, довести до кипіння і варити на повільному вогні хвилин вісім, поки риба не буде готова.
Викласти на тарілку кускус, рибу і соус, посипати рештками базиліку. Це дуже смачно. З келихом білого сухого вина обід перетворюється на справжній бенкет.

А на десерт ми готували

75 г масла кімнатної температури
114 гр борошна
1 яйцо кімнатної температури
75 гр цукру
дрібка розпушувача
ваниль/ванільний цукор
10-12 слив
10 коробочок кардамону/мелений кардамон

Масло розтерти/збити міксером з цукром і ванільним цукром, вбити яйце, збити до однорідності, додати борошно змішане з розупушувачем. Розмішати. Викласти у змащену маслом чи вистелену пергаментом форму. Згори викласти і трохи вдавити половинки слив розрізом догори, посипати їх ложкою цукру і зернятами кардамону. Випікати 40 хвилин при 180С. Лишити вистигати у формі, перед нарізанням притрусити цукровою пудрою.
Наступного разу робитиму подвійну порцію тіста, бо зовсім крихітний кексик виходить, що не позначається на його прекрасних смакових якостях.

Смачного!

Оставить комментарий

11 − 3 =