Мигдалево-сливовий пиріг

Мигдалево-сливовий пирігМигдалево-сливовий пиріг:

Тісто:
220 гр. борошна
100 гр. цукру
75 гр. меленого мигдалю
175 гр. масла
1 яйце
лимонний сік/вода/ром опціонально

Начинка:
500 гр. слив
1 ст.л. цукру
1 ст.л. рому
2-3 ст.л. меленого мигдалю
100 мл. вершків

Спочатку треба намолоти мигдаль, горіхів беріть десь 100гр.

Потім відміряємо у миску борошно, цукор, потрібну частину мигдалю, додаємо порізане кубиками масло і розтираємо/ріжемо до стану крихт. Вбиваємо яйце і швидко вимішуємо тісто, за потреби додаємо кілька ложок крижаної води, лимонного соку чи рому. Загортаємо у плівку і лишаємо в холодильнику щонайменше на півгодини.

Поки тісто охолоджується, чистимо сливи від кісточок, посипаємо їх ложкою цукру, поливаємо ложкою рому (не обов»язково). Готове тісто ділимо навпіл, розкочуємо одну половину, викладаємо у форму. Посипаємо залишком мигдалевої пудри, викладаємо на неї сливи розрізом догори. Другу половину тіста розкочуємо, робимо виріз приблизно посередині, накриваємо сливи. Залишками тіста в міру своїх творчих здібностей прикрашаємо «кришечку».

Ставимо пиріг у заздалегідь розігріту до 200С піч і лишаємо там на півгодини. Далі Ірина радить налити вершки в пиріг через отвір у «кришечці» і дати вистигнути, але з цим у мене виникли проблеми. Сливи напустили стільки соку, що всередині пирога місця не було взагалі. Тому вершковість мій пиріг оминула, але він і так смакував настільки чудово, що я вибачила йому всю його зовнішню неоковирність. Гадаю, що начинка може бути будь-якою на ваш смак.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

одиннадцать − 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: