Мафіни з чорницею

размещено в: Рецепти українською | 0

Мафіни з чорницею
для сухої частини тіста: 250 г борошна, 150 г цукру, 2 чл розпушувача, 1/2 чл солі, 1 чл цинамону
Для вологої частини: 1 яйце, 100 г (!не мл) олії, 180 мл молока, ст л рому (замість ванільного екстракту)
чорниці у бажаній кількості

Розжарюємо піч до 205 С. Змащуємо форми/вистеляємо їх паперовими тарталетками. Поки вона гріється, змішуємо у мисці сухі складники, ретельно перемішуємо. У великій чашці добре змішуємо вологі складники, не збиваємо, а саме змішуємо. Виливаємо рідину в миску з борошном і кількома рухами ложкою перемішуємо, це той випадок, коли зайва ретельність не потрібна, тісто не повинно бути однорідним, навпаки з грудочками. Досипаємо чорниці і теж двома-трьома рухами вмішуємо їх у тісто. Розкладаємо його по підготованих формах, за бажання прикрашаємо кількома чорницями згори і одразу ж відправляємо у розігріту піч. Випікаємо 15-20 хвилин, даємо потім постояти хвилин 10 у формі, а потім остаточно вистигнути на решітці.

Оставить комментарий

два × 5 =