Локшина з креветками

Просте блюдо з яєчною локшиною і креветками, які додають йому чудовий аромат, колір і текстуру

Час готування: 5 хв. — 10 хв.
Калорійність: у 1 порції: 142 ккал., 7 гр. жирів.
Інгредієнти: на 4 порції: 225 гр. тонкої яєчної локшини, 2 ст. л. арахісової олії, 1 зубчик часнику, роздавлений, 1/2 ст. л. меленого бадьяна (зірчастого анісу — star anise), 1 пучок зеленої цибулі, порізаний на 5 см. смужки, 25 сирих тигрових креветок, очищених, 2 ст. л. світлого соєвого соусу, 2 ст. л. сіку лайми, шматочки лайми для прикраси.

Інструкції:
1. Відварити локшину в киплячій воді протягом 2-х хвилин. Злити, прополоскати під холодною водою, знову злити.
2. Розжарити арахісову олію у сковороді “вок”, обсмажити часник і бадьян протягом 30 сек. Додати зелену цибулю і креветки, обсмажувати ще 2-3 хв. Додати соєвий соус, сік лайми і локшину. Перемішати.
3. Обсмажити суміш на великому вогні протягом 1 хв. Розкласти по тарілках, прикрасити шматочками лайми і подавати.
На замітку:
Якщо ви купили свіжу яєчну локшину, вона майже не вимагає теплової обробки. Просто замочитеме її в киплячій воді на 3 хв, злийте і переміщайте в олії. Яєчну локшину можна є просто так чи обсмажувати з м’ясом і овочами.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

три × один =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: