Курка на пляшці пива

Рецепт курки: Курка (майже 2 кг), Пакетик стандартної приправи до страв з курки, Маленький пакетик майонезу (один з найдешевших), Пляшка пива відмита від етикеток.

Отож, курча я замаринувала дуже простим способом вранці, натерла наш об’єкт (попередньо очистивши від зайвого пір’я в певних місцях: дупка, крильця, під ніжками, шийка), натерла його приправою як зсередини, так і ззовні. Я додала також сіль до приправи, бо мала її не солену, але зараз часто суміші продають уже з сіллю, то ж треба на це вважати. Так воно, натерте і простояло в мене в холодильнику до приготування. По обіді я запалила духовку, і поки та розігрівалась, витягла і сполоснула під холодною водою курку (знову ж таки як зсередини так і ззовні). Але зауважте, що я її не мила, а лише сполоснула від зайвої солі. Далі беремо майонез і намазуємо ним курку зсередини. Майонез додає легкої пікантності, запобігає пересушенню шкірки в першх хвилинах готування. Наступний крок це — приготування бритванки (вистелити папером, щоб залізо не торкалось шкла, аби уникнути неприємностей з пляшкою), до якої ставимо пляшку з-під пива наповнену холодною водою і на неї насаджуємо вимазану зсередини майонзом курку. Далі все просто. Курча, яке так зручно сидить вимащуємо всюди ззовні майонезом і ставимо до духовки на сам низ.
Я готувала курку за принципом таким. Спочатку менше середнього вогню, аби вона прогрілась до кісток. Час від часу (кожних 10-15 хв.) обливала курку її ж жиром, що стікав в процесі приготування в бритванку для скоринки. Наприкінці готування (десь після 45 хв) додала вогню і споглядала, як вона зарумяниться. У мене тут на квартирі стара духовка, з вогнем лише знизу, тому, якщо ви маєте краще пристосування, очевидно, що процес скоротиться. Зазвичай курка готується не більше 30 хв в адекватній духовці з верхнім та нижнім підігрівом.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: