Конвертики з індичкою і брі

Рецепт конвертиків на 12 порцій: 2 пачки розмороженого недріжджового листкового тіста (по 450 гр), стегно індички (загальною вагою приблизно 800 гр), пачка брі (200 гр), по жменьці горіхів кешью, чорносливу, кураги, 1-2 столові ложки журавлинного соуси чи джему, 2-3 зубці часнику, кілька гілочок чебрецю, яйце для змащування

Обрізаємо м»ясо зі стегна, ріжемо його на маленькі кубики і обсмажуємо до майже готовності. Ріжемо на маленькі шматочки брі, курагу, чорнослив. У мисці змішуємо індичку, сир, джем, листя чебрецю, сухофрукти, горіхи і вичавлений часник. Якщо хтось не любить чорнослив/курагу, можна зробити різні порції начинки. Ріжемо кожен лист тіста на 6 частин, і хоча на пачках написано не розкачувати, розкачуємо кожен прямокутник настільки, щоб можна було без перешкод покласти туди начинку і защипнути кутики. Якщо кутики розліплюються, можна проштрикнути їх зубочистками. Змащуємо конвертики розбовтаним яйцем і ставимо у розігріту до 200С піч на 15-20 хвилин, поки вони не стануть добре золотавими. Подавати гарячими, теплими чи холодними. Розігрітими смакують незгірше свіжих.

Якщо ви не знайшли готового журавлинного джему чи соусу, його можна приготувати: 100 гр журавлини (я знайшла лише сушену з додаванням цукру), 2 маленькі грушки, херес, імбир з сиропу до смаку, столова ложка меду, 30 гр масла, лимонний перець, лимон.

У маленькому сотейнику розтопити масло, додати мед, дочекатися, поки він розтопиться в добрий сироп, і трохи потомити в ньому почищені і порізані грушки. Через хвилин 5-7 додати журавлину, імбир, цедру з лимона, залити хересом так, щоб він вкривав фрукти, довести до кипіння, а потім томити, поки рідина практично не випариться. Додати лимонний перець, сік половини лимону, прогріти ще раз, змолоти блендером в пюре, перекласти у слоїк і лишити охолоджуватися. Дуже добрий соус до птиці, а також до м»яких сирів.

Оставить комментарий

3 + 18 =