Апельсиновий пиріг

Апельсиновий пирігАпельсиновий пиріг
— 150 гр масла
— 100 гр цукру
— 3 яйця
— 1 апельсин
— 200 гр муки
— розрихлювач
— ванільний цукор
— цукрова пудра
— 200 мл вершків

Спочатку топимо масло і дає йому вистигнути. 100 гр цукру збиваємо з 3 яйцями, ванільний цукор і розтоплене і охолоджене масло, добавляєм цедру і сік апельсину. Сюди ж 200 гр муки і 2 чайні ложки розрихлювача, все добре перемішуємо, змащуємо форму маслом, висипаємо і на 20-25 хв в духовку, яка вже нагрілась до 180 градусів.
Поки воно там печеться робимо заливку. Берем вершки, засипаєм близько 5 столових ложок цукрової пудри і виварюємо на маленькому вогні хоча б 1/3. Коли пиріг готовий — цією заливкою просочуємо пиріг. Якщо у вас зверху зробилася шкірочка — то попротикайте її зубочисткою чи виделкою і таки влийте в вашу апельсиному радість всі вершки.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

три × 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: