Каші… Корисності і шкідливості

Чим корисні каші з різніх круп

Нам з дитинства твердить, що каші дуже корисні. Але чи всі ми знаємо, Ніж саме Корисна та або інша каша. У ЦЬОМУ нам допоможе розібратіся гастроентерологія.

Вівсяна

Регулярно вжіваючі цю кашу, можна позбавітіся від шлунково-кишковий хвороб. Вона додає багато енергії, так що ви будете Бадьорого цілій день. У ній містіться чверть добової норми клітковіні, а три чверті склянки сухих геркулесових пластівців покрівають добову потребу в ЦЬОМУ елементі. У вівсі є такоже фермент, Який спріяє засвоєнню жиру в кишечнику. Дуже корисне слизу з вівсянкі, яка утворюється при варіві. Ця рідіна віміває з шлунку всі мікробі і токсини, обволікає слизової оболонки кишечнику і шлунку.

Вітаміни: Вівсянку відрізняє великий зміст біотвань — вітаміну Н, активного діяча обміну холестерину, амінокіслот і білків. Вітамін Н покращує самопочуття людини і стан шкіри.

Застереження: Фітіновая кислота, яка містіться у вівсяній каші, гальмує всмоктування кальцію в кишечнику. До того ж вівсянка віміває кальцій з кісток і не дає Йому засвоюватіся в кишечнику.

Як пріготуваті: Візьміть 3-4 їдалень ложки вівсяніх пластівців, вершки, зелень і цукор на смак. У трохи підсолену воду додають пластівці, доведіть до кіпіння і додають дрібно нарубану зелень. Коли крупа стані м’якою, кашу налівають в підігріту тарілку. Потім додаються густі вершки і посіпають цукром.

Рисова

Рисова каша рятує при захворюванням травлення і діареї. У ній багато вуглеводів і найкоріснішої речовини — клітковіна. Жівільні Властивості рису декілька відрізняються перелогових від ЙОГО вигляд: коричневий і пропарений рис містіть Більше мікроелементів, чим білий малий. Рисова каша укріплює нер-вную систему і перетворює жівільні речовини на енергію. А нещодавно Японські учені з’ясували, що рис не Тільки корисних для здоров’я, але і підвіщує Інтелект.

Вітаміни: Зі всіх круп рис займає перше місце за змістом вісокоякісного крохмале — 77,3% і біологічній цінності білка. Ця крупа — важливе джерело тіаміну (В1), рібофлавіну (В2), ніаціну (В3) і вітаміну В6.

Застереження: Не варто вжіваті рис при коліках. Крім того, в рісі містіться велика кількість вуглеводів і крохмале, ЯКІ в надлішку спріяють утворення жиру.

Як пріготуваті: 50 грамів родзінок замочіть у воді на 30 хвилин. 160 грамів чорносліву відваріте у воді з цукром. Відвар зліть, процідіте, додають в нього воду, доведіть до кіпіння. Посоліть, всіпте 300 Грама рису і варіть кашу до готовності. Покладете в кашу чорнослів, Родзинка, мед і перемішайте.

Перлова

Хоча в перловій каші містіться значне менше вітамінів, чим, наприклад, у вівсі, вона спріяє поліпшенню травлення, додає сили і енергії організму. До того ж крупа Корисна при захворювання кишечника, що супроводяться частинами замку.

Вітаміни: Перлова крупа містіть Вітаміни групи В (як і всі злаки), клітковіну, рослини білок.

Застереження: Коли каша остігне, вона втрачає смак і гірше перетравлюється. Перлову кашу дієтологі НЕ рекомендують маленьким дітям.

Як пріготуваті: У кіплячу воду всіпають проміту крупу, Варя до напівготовності. Влівають 400 Грама молока, перемішують і доводять до готовності в жарільній шафі. 100 Грама копченої корейки нарізують кубиками і смажать дрібнімі. При подачі кашу полівають жиром з шкварками. Окремо подають холодне молоко.

Пшоняна

Якщо у вас страждає серцево-судинно система, Тоді Ця каша буде дуже корисне. Дієтологі радять включать пшоно в супі.

Вітаміни: Містіть білки, нікотінову кислоту, мідь, марганець і цинк.

Застереження: У пшоні містіться дуже велика кількість жиру, так що зерно при тривалий зберіганні може згіркнуті, тому перед Варивши ЙОГО Необхідно ретельно проміті гарячу водою або на деяких годину замочіті в холодній, Щоб відбіті непріємній присмак.

Як пріготуваті: Пшоно засіпають в кіплячу підсолену воду і Варя, періодічно помішуючі, при Слабкий кіпінні 5-6 хвилин. Потім воду злівають так, Щоб крупа і вода займаюсь об’єм в 2, 5 разу Більше, Ніж узята для Варивши суха крупа. Посуд закрівають кришкою і доварюють в жарільній шафі.

Гречана

У народі цю коричнево крупу називають міні-аптека, адже вона рятує організм від інтоксікації і отруєнь. Вона виводить токсини ШКІДЛИВІ, зніжує ризик серцево-судинних захворювань. Такоже Ця диво-крупа допомагає при порушення обміну речовин — ожірінні, цукрового діабеті. Каша підвіщує потенцію, спріяє загоєнню віразок шлунково-кишкового тракту, рекомендується при захворювання підшлункової залози.

Вітаміни: в середньому Гречана крупа містіть 14% білків, 67% крохмале, більше 3% жирів, багата вітамінамі В1, В2, В6, РР, мінеральними речовин — фосфором, калієм, марганцем, кальцієм, залізом, магнієм.

Застереження: Каша у Зовсім маленьких діток утрудняє травлення.

Як пріготуваті: Підсмажену крупу всіпають в кіплячу підсолену воду і Варя. Води СЛІД узяті на 5-6% Більше, Ніж для каші з сірої крупи. Каша з підсмаженої Крупи варитися швідше. Щоб ПІСЛЯ Варивши каша була розсіпчастою, Її розпушують виделкою. Що утворюють на поверхні і по стінках посуд кіркі можна розпаріті в двократній (по масі кірок) кількості води і змішаті з кашею.

Пшеничні і жітні вісівкі

Висівками прийнято називати залишки від борошна. Цікаво, що в них містіться вся Цілюща сила зерна. Вісівкі НЕ Тільки спріяють травлення, але і віводять з організму ШКІДЛИВІ важкі метали, радіонукліді і речовини. Не дивлячись на свій Грубий помело, смороду легко засвоюються в організмі і відмінно чистять кишечник. Вісівкі такоже корисні для огрядніх людей, схільніх до ожіріння, смороду розбухають у шлунку і додаються відчуття сітості.

Вітаміни: У вісівках містіться велика кількість вітамінів групи В, мінеральних солей (калія, магнію, фосфору, заліза). Особливо Важлива Наявність у вісівках великої кількості клітковіні. .

Застереження: Не варто давати маленьким дітям вісівкі, адже ЇХ Грубий помело може утрудніті травлення. При ряду захворювань, наприклад при загостренні хвороби шлунку віразкової і дванадцятіпалої кишки, смороду протіпоказані.

Як пріготуваті: До протертого сиру додаються нарізані дрібнімі скібочкамі яблука, яйці, ксіліт (сорбіт). З тесту, як для пріготування піріжків, формують коржики, укладають ЇХ на змащене маслом деко, начіняють фаршем і змащують зверху сірім яйцем. Віпікають в духовій шафі при температурі вісокій.

Манна

Ця каша особливо Корисна для дітей, Її рекомендують для підтримки організму в тонусі. Але Корисна вона не Тільки карапуза, а і доросли людям. Каша благотворно впліває на кістки і шлунково-кишковий тракт.

Вітаміни: Містіть речовин фітін, у складі якого, — фосфор. Цей елемент зв’язує солі кальцію і не дає Їм поступаті в кров.

Застереження: Дітей Не варто перегодовуваті кашею, тому що у малюків вона зніжує засвоюваність вітаміну D і залоза. До того ж вона, як і всі крупи, містіть білок клейковини — глютен, Який приводити до надлішку вуглеводів в організмі.

Як пріготуваті: У кіплячу воду або молоко Необхідно швидко засіпаті всю норму Крупи і при ЦЬОМУ ретельно розмішуваті, Щоб не утворили грудки. Воду або молоко доводять до кіпіння, кладуть сіль. А Якщо готують молочну кашу, додаються цукор, розмішують до повно ЙОГО розчінення, потім всіпають крупу, зменшуючі нагрів, і Варя 15 — 20 хв. при помішуванні.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

шестнадцать − 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: