Індійський рис з фісташками

Рецепт рису: 150 гр басматі, 70 гр кореню селери (маленький корінчик), 3 морквини, 1 цибулина, 1,5 цитрини (порада – я б зменшила до максимум 1 шт), 1,5 помаранчи, 0,5 чілі, 1 ст л чищених фісташок, 1 см свіжого імбирного кореню, 4 ст ложки олії, приправи — дрібка кардамону, дрібка кориці, сіль, паприка, + помаранча для подачі (і смакує з ним лагодніше)

Рис відварити. Селеру та моркву нарізати соломкою, залити підсоленою водою та варити 5-6 хв. На 2 ст ложках олії підсмажити цибульку, додати подрібнений корінь імбиру та чілі і готувати ще 4 хв. Туди ж всипати рис, вилити відвар разом з овочами і довести до кипіння та готувати до 15 хв. Покласти гвоздику, сіль, корицю паприку, почекати 2 хв і зняти з вогню. Вичавити сік цитрини та помаранчів взбити з 2 ст ложками олії та залити ним рис, посипати кардамоном, накрити кришкою і залишити на 30 хв відпочити. Перед подачею додати фісташки і прикрасити помаранчею.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

4 × 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: