ГОСТРА ЗАКУСКА, ЯКА ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ!

ХРІНОВИНА ПО УКРАЇНСЬКИ. Що таке «хріновина»? — Більшість людей думає, що це синонім слова «штуковина», якась незрозуміла річ чи предмет. Але ж є й гостра приправа (закуска) з аналогічною назвою! -Її готують в багатьох слов»янських країнах, наприклад Білорусі, Росії, Польщі. Готують і в нас- в Україні. -Але є й відмінність від традиційного рецепту. На відміну від наших «братніх» сусідів, в українську «хріновину» крім тертих помідор, часнику та хріну добавляється ще й оцет та болгарський і гіркий перець. -А які ж українці,- та й без перцю ? -Он прославлена на весь світ горілка, — і та з перцем!
-Але ближче до самої хріновини: рецепт її приготування дуже простий. -Я дам лише приблизну вагу і кількість інградієнтів, але кожен може міняти їх , згідно свого смаку. Отже:
-2,5 кілограма помідор
-0,5 кілограма перцю болгарського
-200-300 грам хріну(тут на Ваш смак кількість!)
-10-20 стручків гіркого перцю(теж кількість можна регулювати)
-150 грамів часнику(можна добавити заготівлю з молодих стрілок часнику, принаймні ми так робимо-і так набагато смачніше!)
Все пропускаємо через м»ясорубку.(Часник можна подавити на часникодавилці, а стрілки часнику вже розмелені при заготовці)

Добавляємо:
-Від двох столових ложок до півсклянки цукру(якщо хтось полюбляє не гостреньке, а «солоденьке», то може й більше покласти)
-Одну склянку (200 мілілітрів) столового оцту
-Сіль за смаком.

Все! -Розмішуємо і можемо їсти з м»ясними стравами й відразу, але краще дати настоятись, хоча б одну-дві доби

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

семнадцать − 13 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: