Гарбузова зупа з грінками від Джеймі Олівера (Джеймі Вдома, 2 сезон, серія про …

Вийшло казково!
Антось наминав зупу 2 дні поспіль і з вигляду був щасливий. Усе ніяк не ймав віри, що з гарбуза можна створити таку просту та смачнющу їжу. А на додачу я таки зробила (вперше сама) домашню ковбасу і вона також вдалась на всі сто! То ж маю ковбасу на канапки та кілька величеньких кілець в морозилці. Гадаю ті кільця будуть чудово пасувати до грилю на дворі, залишилося тільки почекати гостей на зимовий пікнік :)

Кому цікаво рецепт зупи :) Я робила пів порції (вийшов середній банячок)

3 кг гарбуза
2 морквини
2 сині цибулини (або жовті, білі…)
2 зубчику часнику
2 стеблини або кавальчик кореня (до смаку) селери
2 л бульйону
оливкова олія
+ для грінок (псевдокрутон) — на 1 тарілку 2 шт.
чіабата (я пекла прованський хліб, можна взяти багет)
пармезан
листя шалфею

В баняк з розігрітими 2-3 ст ложками олії додати довільно нарізану цибулю і моркву, перемішати і повернути на вогонь. Нарізати селеру і часник, додати, перемішати і повернути на вогонь. Порізати гарбуз, додати, перемішати, повернути на вогонь, посолити поперчити і залити бульйоном. Готувати 20-30 хв до готовності. Відразу взбити гарячу суміш ручним блендером, доправити сіллю, перцем (можна додати дрібно посічений свіжий чілі для остроти за бажанням).
На гарячу пательню влити трохи оливкової олії та прогріти в ній шалфей (2-3 хв). Витягнути листя і змочити з обох боків нарізаний хліб (в формі продовгуватого овалу). Залишки олії злити і на тій ж пательні обсмажити грінки з натертим памезаном.
Подавати: Одну грінку викласти вниз глибокої мисочки і придавити, іншу покласти на неї вертикально, паралельно до стінок миски. Зупу наливати поверх грінок так, щоб шматочок «стоячої грінки» визирав над нею. Сервірувати листям шалфею.
Я не мала шалфею, то ж зробила все без нього, а сервірувала натертим пармезаном :)
Смачного!

п.с.: На вихідних приїдуть гості, маю ще з 8 кг гарбуза, і щоб не псувався вирішила зробити цілком гарбузове меню :)

Зупа гарбузова з рисовими кльоцками.
Мm»ясне рагу з гарбузом + гарбузові ньоккі на гарнір
Американський гарбузовий пиріг на десерт :)

Як що вийшло, розповім на днях. :)

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

5 × 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: