Галантин з курки

Рецепт для страви така (на курку вагою 1,5 кг): очевидно потрібна курка, 4 шматки білого хліба, 200 гр нежирної свинини (полядовиці), 100 гр твердого сиру, 1 яйце, 4 ст ложки вершків, 1 червоний болгарський перець, приправи: сіль, перець, мускатний горіх

Основний час у вас піде на обробку курки, бо з неї треба зтягти цілісіньку шкіру. Якщо десь трохи шкіра наддереться, не страшно, все припечеться і не буде видно. Отже, якщо це проблема для тебе, то ти можеш залишити цілими ніжки та крильця. Спробуй почати зверху. Найлегше шкіра відділяється на грудях. Візьми столову ложку (якщо є, то краще це робити кулінарною лопаткою з силіконовим наконечником) і пропихни її від шийки між шкірою та грудинкою курки. На спині треба обережно підрізати шкіру вздовж хребта. Щоб витягти ніжки треба діяти знизу. Моя курка лишилася з цілими крильцями, ніжки я теж вивернула і обрубала наприкінці гомілки аби не було дірок. Коли справу зроблено, потрібно відділити м’ясо від костей. Не поспішайте викидати кістяк, з нього вийде невеличкий банячок класного бульйончику. Таку операцію можна зробити напередодні (я розробила курку ввечері).
Тепер наш фарш, яким ми наповнимо нашу шкірку і повернемо їй форму курки. Для фаршу перемелемо усе м’ясо та намочений хліб. Додамо туди натертий сир, дрібно порізаний перчик та взбиті окремо яйце, вершки та приправи. Наповнюємо шкіру і ставимо в розігріту до 170*С духовку на 50-60 хвилин, періодично поливаючи соками, що виділятимуться.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

4 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: