Білий хліб

размещено в: Рецепти українською | 0

2 кг борошна борошна пшеничного вищого гатунку, 40 г свіжих дріжджів, 4-5 склянок води, 2 ст. л солі, 2 ч. л цукру

Приготуємо закваску для хліба. Розведемо дріжджі і цукровий пісок в 1,5 склянки теплої води. Розмішуємо до розчинення свіжих дріжджів, засипаємо 1 склянку борошна. На півгодини ставимо закваску в тепле місце для бродіння.

Через півгодини засипаємо пшеничне борошно, що залишилася, доливаємо води, солимо і замішуємо таке тісто, щоб воно не липнуло до стінок посуду. Ставимо тісто в тепло для підняття на 2,5-3 години. Двічі за цей час тісто обминають (опускаємо).

Пшеничний хліб можна випікати в печі у формах, а можна просто надати форму короваю, пригладити поверхню і злегка змочити водою.

Готове тісто перевіряють дерев’яною паличкою: якщо немає слідів тіста – значить готове.

Оставить комментарий

девятнадцать − восемнадцать =